Snel een developer nodig? Dat kan!
Direct contact? Bel 0318 495315 of stuur een e-mail

door Hendrik Milne Brachytherapy bij Elekta

Onze developer Hendrik Milne werkt bij Elekta aan een oplossing voor brachytherapie.

Elekta is al bijna vijf decennia toonaangevend op het gebied van precisiebestraling. Wereldwijd zetten zij zich in om ervoor te zorgen dat mensen met kanker profiteren van nauwkeurigere, gepersonaliseerde radiotherapiebehandelingen.

Wat is brachytherapie?

Elekta brachytherapie-oplossingen zijn ontworpen voor een nauwkeurige, gerichte behandeling van verschillende soorten kanker, zoals baarmoederhalskanker, prostaatkanker, borstkanker, huidkanker en rectumkanker. Brachytherapie is geschikt als een enkele modaliteit of in combinatie met andere behandelingen zoals externe bestralingstherapie.

Ondersteuning behandelplan

Hendrik werkt bij Elekta aan de applicatie Flexitron Treatment Delivery Software, verantwoordelijk voor het ondersteunen van het behandelplan dat voor elke patiënt is opgesteld. De applicatie gebruikt scans en onderzoeken van 3D-modellen van het getroffen gebied voor het opslaan en uitvoeren van een behandelplan.

Gebruikte technieken

De oplossing is geschreven op het .Net 4.7-framework, gebruikt een WPF-frontend en maakt verbinding met een SQL-database. De volgende release voor 2020 zal bestaan uit firmware-verbeteringen en de migratie naar SQL 2017. Er zijn ook wijzigingen aangebracht met betrekking tot Cyber Security en rollouts voor Windows 10 IoT.

Samenwerking team

Er wordt gewerkt in meerdere teams. Voor vergaderingen met externe teams wordt gebruik gemaakt van Skype voor Business. Voor de planning wordt o.a. Rally en Azure DevOps toegepast. Zoals bij alle medische oplossingen speelt aantoonbare kwaliteitsborging een grote rol in de ontwikkelingscyclus,. hiervoor wordt o.a. MasterControl toegepast.

Hendrik Milne